dijous, 15 de novembre del 2007

Els camps i els boscos han estat i són avui dia per a Sils, com per a la resta de la comarca que ens envolta, terres de bolets i, no tant actualment, terra de fruiters. Antigament el conreu d'una gran diversitat de fruites era molt més important que en els temps en que vivim. Avui és cert que ben poques cases disposen de les fruites pròpies per cuinar com a abans, però de nou el mercat i la seva gran oferta ens permet continuar gaudint dels sabors afegits de les fruites als nostres plats. Les més emprades per acompanyaments són: les peres, les pomes, les castanyes, les prunes, i, no les oblidem, le figues.
El transcurs dels anys i l'existència a Sils i a les rodalies d'un bosc encara important ens permeten poder trobar diverses espècies de bolets que ens ofereixen múltiples possibilitats als nostres plats: surenys, per fregir; cama-secs, per acompanyar els guisats i la carn; gírgoles de bruc, per fregir i salar; fredolics, lleteroles,etc. Destaquem per salar els escarlets, de molt bon gust, els rossinyols i, sobretot, els pinetells i els rovellons.