dimecres, 7 de novembre del 2007

Pollastre amb bolets

Ingredients:

Un pollastre de pagès gros
1/2 kg de bolets salats
1 ceba grossa
3 tomàquets grans
3 grans d'all
100g d'ametlles
sal i pebre
pa torrat
aigua

Un cop net i socarrimat, tallem el pollastre a trossos més aviat petits. Posem una cassola al foc amb una cullerada de greix i oli i hi fem enrrosir els talls de pollastre i el fetge. Llavors guardem el fetge. Quan veiem que és fet hi posem els bolets salats, que haurem tingut tota la nit en remull i que haurem rentat abans d'incorporar-los-hi.
Ho traiem tot de la cassola i hi tirem la ceba tallada petita i, quan sigui daurada, el tomàquet, per fer un bon sofregit. Després hi posem el pollastre i els bolets, l'aigua o el caldo, i ho rectifiquem de sal. Ho tapem i ho deixem coura a foc lent durant una hora.
En un morter i aixafem una mica de pa torrat, ametlles torrades i el fetge del polastre fregit, all i julivert i fem amb tot plegat una picada ben fina. Hi afegim una mica d'aigua bullet i un quart d'hora abans de servir el plat ho tirem a la cassola.