dimarts, 6 de novembre del 2007

Vedella amb bolets


Ingredients.

1 1/2 kg de vedella

1 kg de bolets diversos

1 ceba

1 tomàquet

aigua

sal

8 ametlles

8 avellanes

Si lo que voleu és oferir un plat de qualitat, cal que aneu a compar la vedella sigui llata, jarret o tambè filet de pobre. Si, és clar que és més cara i que amb els anomenats segones sembla el mateix; però per garantir la qualitat del plat cal triar la carn més bona. Bé, vosaltres mateixos.

Posem en una casola amb greix i oli la vedella a talls i la fem enrossir. la retirem i fem un sofregit de ceba tomàquet.

Quan està ben fet, hi tirem la vedell, els bolets i l'aigua, i ho salarem. Ho coem a foc baix una bona hora . En un morter aixafem ametlles, avellanes, all i julivert i seguidament ho incorporem a la cassola.

Si els bolets són frescos i acabats de collir, els enfarinarem lleugerament i els fregirem una mica en una paella per tal que a l'hora de posar-los amb la carn l'espesseeixi.