dimarts, 6 de novembre del 2007

Llengua de vedella amb cama-secs


Ingredients:

Una llengua de vedella grossa

200g de cama-secs

20 cebetes petites

2 pastanages

llorer

farigola

sal

pebre

oli

un got de vi negre

La llengua, la posem amb aigua bullint uns dos minuts per tal que després, raspant-la fortament amb un ganivet, li puguem treura facilment la pell dura que la cobreix.

Una vegada neta la col.loquem a la cassola, damunt d'un tou format per mitja ceba, una pastanaga, una fulla de llorer, farigola i també un xic de pebre. Després i tirem la sal corresponent , hi afegim oli i ho fem coure fins que les herbes i els llegums esmentats siguin ben sofregits. A continuació hi afegirem un got de vi negre i quan hagi minvat bastant hi tirarem l'aigua en quantitat suficient fins a cobrir la llengua, i ho deixarem coure.

Quan aquesta sigui cuita i la salsa ben reduïda, passarem tots els llegums pel passapuré, per tal de fer la salsa espessa.

Fem la llengua a talls i els col.loquem en una cassola. Posem la sasa colada per damunt la llengua junt amb els cama-secs prèviament remullats i saltejats i les cebetes sofregides. Deixem que cogui tot uns quinze minuts, ho rectifiquem de sal i ja està a punt per servir.