dimecres, 7 de novembre del 2007

Ànec amb peres

Ingredients:

1 ànec gros
1 ceba grossa
1 pastanaga
1 fulla de llorer
1 pessic d'orenga
500g de peres
farina
julivert
pa ratllat
una nou
10 ametlles
2 dents d'all
2 tomàquets madurs
1/2 got de conyac
oli
sal

Primerament hem de netejar les peres, pelant-les i guardant la pela per utilitzar-la després, per tal de donar gust a la salsa que prepararem.
Les peres pelades, les tallarem per la meitat i els traurem el cor. Les posarem a bullir amb aigua i sal durant cinc minuts sensa parar; les escorrarem i quan siguin una mica fredes; que puguem tocar-les amb les mans, le enfarinarem i les fregirem en una paella amb oli, una mica calent donant-los unes voltes; les traurem a mig fregir per utilitzar-les més endevant com a guarniment.
Rossejarem en una cassola l'ànec trossejat, que prèviament haurem salat i empebrat. Ho anirem remenant i quan la carn canvïi de color hi tirarem dins la ceba, l'api, la pastanaga, el llorer, l'orenga, la pela de pera i el tomàquet. Ho anirem remenant perquè es baregin bé tots els ingredients amb la carn, taparem la cassola i ho deixarem fins que tot plegat sigui a mig fer, i a continució hi afegirem conyac.
En el morter aixafarem les ametlles, la nou, els alls i el julivert, hi posem una cullerada de pa ratllat, omplirem el morter d'igua i ho tirarem dins la cassola.
Taparem novament la cassola i ho deixarem coure a foc lent.
Posarem els trossos d'ànec en una cassola de fang, colarem l salsa i la tirarem pel damunt. Posarem novament la cassola al foc, afegint-hi els trossos de peres que tenim guardats, i ho deixarem a foc lent, tapat, durant cinc minuts. Traurem la cassola i la deixarem en repòs una bon estona per tal que la carn es concentri bé amb la salsai la fruita.