diumenge, 11 de novembre del 2007

Conill amb prunes

Ingredients:

1 conill i mig
1 ceba grossa
1 got de vi blanc
150g de prunes sensa os
oli
sal
pebre

Posem el conill en una cassola, hi afegim la ceba pelada esmicolada i el vi i ho deixem en maceració durant 4 o 5 hores, donant-li un tomb de tant en tant.
Transcorregut aquest temps, ho escorrem, ho eixuguem i ho salpebrem segons el gust.
Escalfem una mica d'oli en una paella àmplia i hi fregim el conill a foc viu fins que quedi enrrosit per tots els costats.
Hi afegim el líquit de la marinada, les prunes i ho deixem a foc molt suau al voltant de 3/4 d'hora. Si cal, hi tirem una mica de suc.
Ho provem i ho rectifiquem de sal. Després ho passem a una plata, ho acompanyem amb les prunes i hi tirem per damunt el suc de la cocció.
Les prunes les haurem d'haber posat a macerar en vi semidolç i uns quans claus d'espècies dues hores abans del cuinat.

1 comentari:

Toni ha dit...

La fotografia que encapçaleu el vostre bloc i que dieu que es tracte de conill amb prunes, és en realitat un plat de conill amb el bolet anomenat trompeta de la mort i que forma part del meu llibre "Cuinem els bolets" (Pàg. 122), editat per L'Aixernador, del quals en sóc l'autor. Tots els drets estan reservats. Els textos així com les fotografies d’aquesta llibre estan protegides per drets d'autor i la seva reproducció i divulgació estan prohibits per la legislació vigent, excepte amb l’autorització per escrit del seu autor. Per la qual cosa us demano que retireu del vostre bloc aquesta fotografia, ja que apart d’això esmentat, no es correspon a la recepta del plat.